potęgi
niematematyczka: jak to rozpisać,żeby przedstawić liczbę w postaci a
m, gdzie m ∊ C
2
4 x 9
2 x 36
−5
9 gru 19:10
Ola: 24 x 92 x 36−5 = 42 x 92 x 36−5 = (4 x 9)2 x 36−5 = 362 x 36−5=36−3
9 gru 19:18
niematematyczka: wynik ma być inny,bo to nie wykładniki mają być takie same tylko podstawa
9 gru 19:32
niematematyczka: | | 1 | |
wszystko się zgadza  a powiedźcie mi czy jak mam |
| 2 mogę to odwrócić  |
| | 10 | |
9 gru 20:15
niematematyczka: | | 1 | |
wszystko się zgadza  a powiedźcie mi czy jak mam ( |
| ) 2 mogę to odwrócić  |
| | 10 | |
9 gru 20:15