matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica funkcji
LoRD:
1
Oblicz granicę funkcji f(x)= (1−
)
x
, x → +
∞
2x
18 paź 10:12
Benny:
1
1
lim
x→
∞
(1−
)
x
=lim
x→
∞
((1−
)
−2x
)
−1/2
=e
−1/2
2x
2x
18 paź 10:18
LoRD:
2x+3
A granica funkcji f(x)= (
)
2x
x→
∞
?
2x+5
18 paź 10:39