Ktos mi przypomni co sie z tym robilo?
Michal: √√3
Moze ktos mi przypomniec co sie robilo z liczba jak jest pod podwojnym pierwiastkiem?
17 paź 23:52
5-latek: 4√3 już widzisz co się robilo ?
17 paź 23:53
Michal: Stopień pierwiastka X stopień pierwiastka

?
17 paź 23:55
5-latek:
17 paź 23:56
Michal: czyli przy pierwiastku 3 stopnia z 3 pod pierwiastkiem 3 stopnia byłby pierwiastek 9 stopnia z
3 ta?
17 paź 23:56
Benny: [(x)1/a]1/b=x1/ab
17 paź 23:58
5-latek: tak
bo (x1/3)1/3= x1/9= 9√x
17 paź 23:59
Michal: dziena
18 paź 00:04