matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz 3 pierwiastki rownania
dda:
2x
3
+3x
2
−3x−2=0
17 paź 21:24
Janek191:
2 x
3
+ 3 x
2
− 3 x − 2 = 0 x = 1 2 + 3 − 3 − 2 = 0 Podziel przez ( x − 1)
17 paź 21:26
sushi_gg6397228:
pogrupuj 1z4 i 2z3
17 paź 21:26