Proszę o pomoc :)
.Yhym: Wyrażenie W=9(x2)5−x6x4/x6 można zapisać
A.W=9x4−x4
B.W=9x4−x10
C.W=9x10−x6
D.W=9x10−x18
17 paź 21:18
Janek191:
| | 9 (x2)5 − x6*x4 | | 9 x10 − x10 | |
W(x) = |
| = |
| = 9 x4 − x4 |
| | x6 | | x6 | |
17 paź 21:24
.Yhym: Dziękuje,ale możesz mi wytłumaczyć dlaczego jest na końcu 9x4−x4
17 paź 21:30
Eta:
| | 9x10−x10 | | 8x10 | |
..= |
| = |
| = 8x4 = 9x4−x4 |
| | x6 | | x6 | |
Fatalna ta pierwsza odpowiedź

powinna być : 8x
4
to tak jakby ktoś podał taką odpowiedź : A/ 9−1
17 paź 21:54
PW: Ale wiesz jaki jest problem z ... jabłuszkami, nie każdy widzi, że ...
17 paź 21:57