Zadanie nr1.12
5-latek:

Na prostekj k obieramy dwa rozne punkty A i B i rozpatrujemy dwie polproste :
polprosta P
1 o początku A do której należy punkt B i polprosta P
2 o początku B do której
należy punkt A
Do których z tych polprostych należy punkt M różny od A i B jeżeli
a) AB+BM=AM
b) MA+AB=MB
c) AM+BM=AB?
W przypadku a) punkt M będzie nalezal dp polprostej P
1
W przypadku b) punkt M będzie nalezal do polprostej P
2
A w przypadku c?
17 paź 20:45
sushi_gg6397228:
między A i B
17 paź 20:50
5-latek: No tak
Dziekuje Ci
17 paź 20:52
sushi_gg6397228:
czyli na obu
17 paź 20:53
5-latek: teraz zauwazylem
17 paź 20:54