matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
.:
Dany jest wielomian W(x)=(x
2
−1)(4x+12)(x−m).Jeśli suma pierwiastków tego wielomianu jest równa 7,to A. m=4 B.m=5 C.m=9 D.m=10
17 paź 20:03
sushi_gg6397228:
podaj miejsca zerowe z kazdego nawiasu
17 paź 20:05