α | 1+cosα | |||
|cos | | = √ | |||
2 | 2 |
α | α | |||
cosα=cos2* | =2*cos2 | −1, podstaw do drugiego i powinno być git ![]() | ||
2 | 2 |
α | α | |||
{cos2 | +sin2 | =1 | ||
2 | 2 |
α | ||
dodaj sobie stronami oba równania i i wyznacz z tego cos | ||
2 |
α | ||
Jeśli sobie odejmiesz stronanmi te równania to wyprowadzisz sobie wzor na sin | ||
2 |
α | α | |||
cos2 | −sin2 | =cosα | ||
2 | 2 |
α | 1+cosα | |||
chociaż dalej nie rozumiem u Cb Benny, jak z 2*cos2 | − 1 dojść do do √ | |||
2 | 2 |
α | ||
cosα=2*cos2 | −1, podstawiamy do prawej strony i mamy: | |
2 |
|
| α | α | |||||||||||||||||||||||
√ | =√ | =√cos2 | =|cos | | | ||||||||||||||||||||||
2 | 2 | 2 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |