matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
.MMM:
Rozwiąż równanie (x−4)(x+4)=(2x+1)
2
−17 Wiem,że trzeba użyć wzór skróconego mnożenia ale mi to zadanie nie wychodzi
17 paź 18:42
5-latek:
Nie konczysz zadania poprzedniego a wstawiasz drugie x−4)(x+4)=x
2
−16 (2x+1)
2
= .. sam
17 paź 18:46