Granica :<
Magda123: Witam, potrzebuję pomocy.
Jeśli lim przy n →∞ an = 0, lim przy n→∞, to lim(an*bn) wynosi ... ?
Pozdrawiam
17 paź 18:05
sushi_gg6397228:
bo czego dąży bn ?
17 paź 18:08
Magda123: O, przepraszam. Bn też →∞
17 paź 18:39
sushi_gg6397228:
mogą być rózne
17 paź 18:40
Magda123: oraz lim bn = +∞
17 paź 18:40
sushi_gg6397228:
a) b
n= n
3,
b) b
n= 2n
2,
c) b
n= 5n
17 paź 18:43
Magda123: Mam polecenie...
Jeśli lim an przy n →∞ = 0, lim bn przy n→∞ = +∞ , to lim(an * bn) przy n →∞ wynosi?
17 paź 18:51
sushi_gg6397228:
podałem przyklady
policz an z każdym z podpunktów i albo stwierdzisz ze się zgadzasz z moim wpisem o 18.40
albo dasz sobie spokój z dalsza edukacją
17 paź 18:54
PW: No właśnie sushi podał trzy piękne przykłady pokazujące, że może być różnie, przeanalizuj
je zanim zapytasz ponownie.
17 paź 18:56
Magda123: Myślę, że Ty powinieneś dać sobie spokój z dalszą edukacją lub zapisać się na kurs czytania ze
zrozumieniem
17 paź 18:56