Rozwiązać równania
Amper: Rozwiązać równania ruchu:
x=0,16 b(ωt)
4
y=0,4 b(ωt)
2
b, ω to stałe dodatnie.
| | y2 | |
Czy wynik wyjdzie x= |
| ? |
| | b | |
17 paź 16:51
Amper: Pomoże ktoś?
17 paź 18:34
Janek191:
| x | | 0,16 b (ωt)4 | |
| = |
| = 0,4 (ωt)2 |
| y | | 0,4 b (ωt)2 | |
x = 0,4 y(ωt)
2
17 paź 18:46
Amper: Tylko że t i ω nie powinno być w rozwiązaniu. bo te równania to kinematyczne równania ruchu w
kartezjańskim układzie współrzędnych i trzeba określić tor ruchu
17 paź 18:50
Janek191:
W takim razie
| x | | 0,16 b(ωt)4 | | 1 | |
| = |
| = |
| |
| y2 | | 0,16 b2(ωt)4 | | b | |
17 paź 18:56
Amper: Okej, dzięki wielkie
17 paź 18:57