Rozwiąż rownanie logarytmy
Xyna: Log43zX +2log4zX + 3=0
17 paź 15:56
sushi_gg6397228:
zapisz to porządnie, z boku masz ściąge
17 paź 17:03
Xyna: (log2 x )3 + 2log4 x +3 = 0
17 paź 17:13
sushi_gg6397228:
przedtem bylo log43x a teraz jest log23x − zdecyduj sie na jedna wersje
17 paź 17:14
Xyna: Ops błąd, ma być (log4 x)3 + 2log4 x + 3 = 0
17 paź 17:14
sushi_gg6397228:
log4 x = t założenia i jakiś wielomianik powstanie
17 paź 17:16
Xyna: Aaa dziękuję
17 paź 17:18
sushi_gg6397228:
zapisz potem obliczenia, to sie sprawdzi co i jak
17 paź 17:19
Xyna: wyszedł mi jeden pierwiastek t=(−1), podstawiajac do log4 x , x=14
17 paź 17:53
sushi_gg6397228:
zgadza się
17 paź 17:57