Wartosc parametru m
...: Dla jakich wartosci parametru m rownanie
(1−m)*9x+4*3x=m+2
ma dwa rozne rozwiazania rzeczywiste?
17 paź 15:32
henrys: 3x=t, t>0 i licz
17 paź 15:45
...: dzieki
17 paź 15:50
...: mam juz (1−m)t2+4t−(m+2)=0
17 paź 16:12
ICSP: to dużo masz
17 paź 16:31
ICSP: dwa różne rozwiązania rzeczywiste: Δ ≥ 0,
dodatkowo muszą być one dodatnie: x1 + x2 > 0 i x1x2 > 0
17 paź 16:32
Benny: @
ICSP "różne"
17 paź 17:06
ICSP: co jest dziś ze mną nie tak
17 paź 17:07
Benny: To pewnie przez tą pogodę
17 paź 17:19