rachunek
kanikuły :
A−zbiór liczb podzielnych przez 2
B−zbiór liczb podzielnych przez 6
C−zbiór liczb podzielnych przez 5
Wyznacz
a) A∪B=A ?
b) A∪C= nie wiem
17 paź 15:01
ICSP: AUC = D gdzie D − zbiór liczb podzielnych zarówno przez 2 jak i przez 5.
17 paź 15:02
kanikuły :
Czy podpunkt a jest dobrze zrobiony ?
c) B∪C=F F−zbiór liczb podzielnych przez 5 i 6 ?
d) A∩B=A
e) A∩C=liczby podzielne przez 2 ∧ 5 ?
17 paź 15:07
J:
Witaj
ICSP 
na pewno ?
17 paź 15:08
J:
b) AUC = D , gdzie: D − zbiór liczb podzielnych przez 2 lub 5
17 paź 15:09
J:
@kanikuły "U" − to alternatywa, a "∩" to koniunkcja
17 paź 15:13
kanikuły :
@J czyli jak będzie w A ?
17 paź 15:27
ICSP: oj
17 paź 16:07
kanikuły :
<smutnażaba.jpg>
Pomoże ktoś ?
17 paź 17:29
J:
AUB = A
17 paź 17:32
kanikuły :
a reszta ?
b) c) d) ?
17 paź 17:35
J:
b) AUC = {x: x∊A ⋁ x = k*5 i k − liczba całkowita}
17 paź 17:42