Pierwiastek jest stopnia n + 2
Nie mogłem jakoś napisać tego przykładu z n+2 w pierwiastku na stronie.
Nie wiem za bardzo jakimi ciągami ograniczyć z góry i z dołu.
Z góry dzięki za pomoc
| 4*3n+2+32*4n+2 | ||
(3n+4*4n)1/(n+2)=( | )1/(n+2)= | |
| 4*32 |
| 4*3n+2+32*4n+2 | ||
( | )1/(n+2)= | |
| (4*32) |
| ||||||||
4*( | )1/(n+2)= | |||||||
| (4*32) |
| |||||||||||
4*( | )1/(n+2)= | ||||||||||
| (4*32) |
| |||||||||||
4*( | )1/(n+2)= | ||||||||||
| (4*3) |
| |||||||||||
4*( | )1/(n+2)= 4*1=4 | ||||||||||
| (4*3) |