logarytm
zawisza: log6 2*log6 18 + (log6 3)2
16 paź 23:04
zawisza: sam wynik znam, byłbym wdzięczny jakby mi to ktoś rozpisał.
16 paź 23:05
Bogdan:
log62*(log6(32*2) + log623 = log62*(2log63 + log62) + log623 =
=2log62*log63 + log622 + log623 = (log62 + log63)2 = (log66)2 = 12 = 1
16 paź 23:46
zawisza: dziękuję za pomoc.
16 paź 23:53
Bogdan:
16 paź 23:55
Bogdan:
ale przyznasz, że było to dość banalne
16 paź 23:56
zawisza: męczyłem się nad tym z 1,5h, po prostu nie zauważyłem tego wzoru skróconego mnożenia
17 paź 00:10