Oblicz
♡: Rozwiąż równanie (x−
√2)
2 + 3 (x− {p2}) = 28
Znam wzór skróconego mnożenia, więc proszę mi go nie rozpisywać

Liczę to cały czas i za każdym razem wychodZi mi inny wynik więc mam nadzieję że znajdzie się
jakąś dobra duszyczka która by mi to rozwiązała:(
16 paź 21:50
sushi_gg6397228:
wskazówka
t=x−√2
16 paź 21:52
Eta:
x= √2−7 v x= √2+4
16 paź 21:58
PW: Tak, bo tu nie idzie o wzór skróconego mnożenia, ale o rozwiązanie równania
t2 + 3t = 28
16 paź 22:01
daras: ale za to jaki ładny nikuś ma
16 paź 22:11