.
ppp: Rozwiąż równanie 3x2+2x+1=(x−2)2−6
16 paź 20:36
5-latek: Po prawej masz wzor skroconego nozenia wiec go zastosuj
16 paź 20:40
5-latek: Pisz rozwiązanie to pomoge
16 paź 20:44
ppp: Czyli będzie:
3x2+2x+1=x2−4x+4−6 poskracać,przerzucić na jedną stronę i zastosować delte
16 paź 20:46
5-latek: Tak
16 paź 20:50
ppp: 2x2+2x+3=0 i wtedy delta?
16 paź 20:52
Janek191:
Źle
16 paź 20:55
Janek191:
2 x2 + 6 x + 7 = 0
16 paź 20:55
ppp: Czemu? Ja liczyłam to tak:
3x2+2x+1−x2+4x−4+6=0
2x2+2x+3=0
co zrobiłam żle,mógłbyś mi to wytłumaczyć?
16 paź 21:18
5-latek: 4x+2x=6x
2x2+6x+3=0
16 paź 21:22
5-latek: Witaj
Janek191 
Nie zauwazyles 4 .
Byles w tej Warszawie ?
16 paź 21:24
Janek191:
@ 5 − latek
Tak − byłem. Wyjechałem o 5.45 , a wróciłem po 23.
16 paź 21:40