algerba
Dejwid: Wyznacz w układzie wspolrzenych zbior wszystkich pkt (x,y) spelniajacych rownanie x2=y2−4
16 paź 20:21
ela:
16 paź 20:34
Dejwid: jak do tego doszłas
16 paź 20:37
ela: y2=x2+4
y=√x2+4 lub y=−√x2+4
16 paź 20:38
16 paź 20:55
Dejwid: nierozumiem jak moglas narysowac te dwie parabole na podsatwie y2=x2+4 naprawdę....
potrzebuje wiecej łopatologii
17 paź 11:36
ela: to nie są parabole tylko hiperbola. Poczytaj
17 paź 12:27
Dejwid: no ok, ale skad...
17 paź 15:58
Dejwid: czyli to nie jest rownianie okregu?
17 paź 16:04
Dejwid: ?
18 paź 19:40