matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
A:
Najmniejsza wartość wyrażenia W(x)=(3x+12)(1=x) jest równa
16 paź 20:15
4max:
Jeśli to ma być W(x)= (3x+12)(1+x) to zauważ najmniejsza wartość będzie miał ten wielomian w wierzcholku paraboli
16 paź 20:19