.
uczennica: Wyznacz przedział będący częścią wspólną zbiorów rozwiązań nierówności x2−8x≤0 oraz
x2−7x+10>0
16 paź 19:18
Janek191:
x
2 − 8 x ≤ 0
x*( x − 8) ≤ 0
x ∊ < 0 ; 8 >
x
2 − 7 x + 10 > 0
Δ = 49 − 4*1*10 = 9
| | 7 − 3 | | 7 + 3 | |
x1 = |
| = 2 x2 = |
| = 5 |
| | 2 | | 2 | |
x ∊ ( −
∞; 2) ∪ ( 5 ; +
∞ )
Wyznacz : < 0; 8 > ∩ [ ( −
∞ ; 2) ∪ ( 5; +
∞)] =
16 paź 19:31
uczennica: częścią wspólną będzie <0,2) ∪ (5,8> dobrze?
16 paź 19:40
daras: a jak myslisz
16 paź 19:51
daras: wierzę, ze jesteś zdolna do nauczenia sie czegoś samodzielnie
16 paź 19:52
uczennica: Czyli mam dobrze,bo zawsze myli mi się z tymi nawiasami
16 paź 20:01
4max:
16 paź 20:14
daras: i co tu sie może pomylić

nawet 5latek to dobrze rysuje
16 paź 20:15
4max: Witaj
daras
16 paź 20:17