Rysownie wykresów
anonim: w zależności od parametru m wyznacz liczbę rozwiązań danego równania |x + 1|/x2 − 1
Wytłumaczy ktoś jak narysować wykres ?
16 paź 18:24
PW: Zgubiona część polecenia − nie ma równania.
16 paź 18:37
anonim: γ=3
16 paź 18:37
PW: Przepisz dokładnie całe polecenie − na razie jest bez sensu.
16 paź 18:40
anonim: w zależności od parametru m wyznacz liczbę rozwiązań danego równania |x + 1|/(x2 − 1)=m
Wytłumaczy ktoś jak narysować wykres ?
16 paź 19:19
Mila:
| | |x+1| | | |x+1| | |
f(x)= |
| = |
| |
| | x2−1 | | (x−1)*(x+1) | |
x≠1 i x≠−1
1) |x+1|=x+1 dla x≥−1 wtedy:
2) |x+1|=−(x+1) dla x<−1 wtedy:
Teraz licz dalej.
16 paź 22:53