1 | 1 | 1 | 1 | ||||
+ | + | +...+ | |||||
2*4 | 4*6 | 6*8 | 48*50 |
1 | 1 | 1 | 1 | ||||
* ( | − | )= | |||||
2 | 2 | 4 | 2*4 |
2 | 1 | 1 | |||
= | − | ||||
2n(2n+2) | 2n | 2n+2 |
1 | 1 | ||
+...+ | =s |*2 | ||
2*4 | 48*50 |
2 | 2 | ||
+...+ | =2s korzystamy z naszego faktu | ||
2*4 | 48*50 |
1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||||
− | + | − | +...+ | − | + | − | =2s | ||||||||
2 | 4 | 4 | 6 | 46 | 48 | 48 | 50 |
1 | 1 | ||
− | =2s | ||
2 | 50 |
24 | |
=2s | |
50 |
6 | ||
s= | ||
25 |
1 | 1 | 1 | 1 | ||||
= | ( | − | ) | ||||
n*(n+2) | 2 | n | n+2 |
1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |||||||||||
( | − | + | − | + | − | +..+ | − | + | − | ) | |||||||||||
2 | 2 | 4 | 4 | 6 | 6 | 8 | 46 | 48 | 48 | 50 |
1 | 1 | 1 | 6 | |||||
= | ( | − | )=.... = | |||||
2 | 2 | 50 | 25 |
1 | 1 | 1 | 1 | n+2−n | 1 | 2 | 1 | ||||||||
( | − | )= | ( | )= | * | = | |||||||||
2 | n | n+2 | 2 | n(n+2) | 2 | n(n+2) | n(n+2) |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |