matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie nr 1.4
4max:
Jeden z katow przyległych jest 4 razy wiekszsy od drugiego kata Ile stopni ma każdy z tych kątow wiec 4x+x=180 5x=180 to x=36 4*36=144 Wiec te katy to 36
o
i 144
o
15 paź 21:07
Eta:
Ok
15 paź 21:18
4max:
dziekuje
Pisalem prosbe w innym poscie ale napiszse tez tutaj Spojrzyj proszse tutaj
https://matematykaszkolna.pl/forum/301630.html
15 paź 21:25