Zapisz w postaci potęgi liczby 3
kasia: (9 do potęgi 20 + 3 do potęgi 39)/(4*3 do potęgi 39)
15 paź 20:30
4max: 9=32
15 paź 20:31
sushi_gg6397228:
wzory znasz ?
15 paź 20:31
kasia: tak, wszystko byłoby w porządku ale nie wiem co zrobić z tą 4
15 paź 20:31
sushi_gg6397228:
się skroci, jak dobrze wyciągniesz przed nawias w liczniku
15 paź 20:33
kasia: Mołgbyś rozpisać bo naprawdę nic nie widzę do wyciągnięcia, byłabym wdzięczna
15 paź 20:37
sushi_gg6397228:
najpierw zamień potegi na 3 w podstawie
15 paź 20:40
Maryla27:
| 920 + 339 | | (32)20 + 339 | |
| = |
| = |
| 4 * 339 | | 4*339 | |
| 340 + 339 | | 339(3+1) | |
| = |
| = |
| 4*339 | | 4 * 339 | |
15 paź 20:40
kasia: Dziękuje bardzo bardzo bardzo
15 paź 20:42