matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o ppomoc
wera:
pomocy c
2
−52c+100=0
9 gru 18:31
m:
oblicz deltę
9 gru 18:34
Karolina:
a=1, b=52, c=100 Δ=b
2
−4ac Δ=2704−400=2304
√
Δ
=48 c1=2 c2=50
9 gru 18:40
mathalius:
Δ=(−52)
2
− 4*1*100=2704 − 400=2304
9 gru 18:41