Narysuj wykres, błagam pomożcie !!
Zbyszek: f(x)= I I3−x I −1 I +2
Jak narysować wykres do tego ? Pomoże ktoś ?
15 paź 18:05
sushi_gg6397228:
umiesz narysować
y= 3−x ?
15 paź 18:07
przemek ania: α hej co tam kochanie u ciebie słychać
15 paź 18:17
Zbyszek: "sushi" umiem ale nie wiem co dalej..
15 paź 18:21
sushi_gg6397228:
y1= |3−x| a to umiesz ?
15 paź 18:22
Zbyszek: tak
15 paź 18:23
sushi_gg6397228:
y2= |3−x| − 1
co trzeba zrobić z wykresem y2 w stosunku do y1 ?
15 paź 18:24
Zbyszek: nie wiem..
15 paź 18:25
Zbyszek: dziękuję za pomoc ! (y) −.−
15 paź 18:27
sushi_gg6397228:
to jest po prostu przesunięcie o "1" w dół
y= f(x) +q −−> q przesunięcie góra/dół
15 paź 18:27