Wykres funkcji trygonometrycznej
Kamil: | | π | |
Naszkicuj wykres funkcji f(x)= √1−cos2(x− |
| ) (Wszystko jest pod pierwsiatkiem. |
| | 2 | |
Nie mogę tego jakoś zapisać na tej stronie ;9) dla x∑ <−π,π>
| | 1 | |
Dla których argumentów wfunkcja f przyjmuje wartosc |
| |
| | 2 | |
15 paź 16:36
J:
1 − cos2α = sin2α .. zastosuj
15 paź 16:40
Kamil: Pod pierwiastkiem wyjdzie 1−(−sin2 x) ? Czyli 1+sin2 x . Wtedy twojego wzoru nie mogę użyć ;9
15 paź 17:02
sushi_gg6397228:
a kto kazał zamieniać z wzorów redukcyjnych ?
15 paź 17:06
J:
f(x) = √sin2(x−π/2)
15 paź 17:07
J:
f(x) = Isin(x − π/2)I .. teraz narysujesz ?
15 paź 17:09
Kamil: O teraz rozumiem

Dziękuję
15 paź 17:14