rysowanie wykresów
Heronek: Jak narysować taki wykres:
| | x | |
Jaka będzie funkcja wyjściowa przedewszystkim f(x) = |
| ? |
| | |x| | |
Głównie chodzi mi o tą funkcję wyjściową, jaka będzie, z przekształceniami powinienem dać sobie
już radę

Z góry dziękuję za pomoc i wskazówki
15 paź 13:04
J:
| | (x−1)2 | |
Dla: x − 1 > 0 f(x) = |
| |
| | x − 1 | |
| | (x−1)2 | |
Dla: x − 1 < 0 f(x) = |
| |
| | 1 − x | |
15 paź 13:08
ZKS:
Ustaliwszy dziedzinę mamy funkcję postaci f(x) = |x − 1|, a taką funkcję chyba umiesz bez
problemu narysować
15 paź 13:13
Heronek: Dziękuję, faktycznie. Przekombinowuje coś
15 paź 13:55