matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytm
kot:
9
log
3
√
3
√
8
= ...
14 paź 21:45
Eta:
..=4
14 paź 21:47
kot:
a jak to trzeba zrobic?
14 paź 21:50
5-latek:
14 paź 21:52
Eta:
n
log
a
m
(b
n
)=
log
a
b
m
3
√
3
=3
1,5
to m=1,5
√
8
=2
1,5
to n=1,5 log
3
√
3
2
√
2
= log
3
2= log
9
4 a
log
a
b
= b to 9
log
9
4
=4
14 paź 21:52