√x + 6 − 3 | ||
lim (x→3+) | = ? | |
√x + 1 − 2 |
√x+6−3 | (√x+6+3)*(√x+1+2) | |||
limx→3+ | * | = | ||
√x+1−2 | (√x+6+3)*(√x+1+2) |
(x+6−9)*(√x+1+2) | ||
=limx→3+ | = | |
(√x+6+3)*(x+1−4) |
(√x+1+2) | 4 | 2 | ||||
=limx→3+ | = | = | ||||
(√x+6+3) | 6 | 3 |
3x2 − 16x − 21 | ||
limx→3− | ||
3x − 9 |
| |||||||||||
wyjdzie w następnym kroku | ? I wtedy koniec końców też | ||||||||||
3(x − 3) |
2 | ||
powinno wyjść | . Dobrze myślę? | |
3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |