prawdopodobieństwo
iza: Niech A,B będą zdarzeniami takimi, że P(A)=0,25, P(B)=0,75, P(A ∩B)=0. Wyznacz i uporządkuj
rosnąco P(A∪B), P(A'∪B), P(A∪B').
wyznaczyłam P(A')=0,75, P(B)=0,25 i P(A∪B)=1.
Niestety nie umie znaleźć pozostałych. Proszę o pomoc
14 paź 20:26
sushi_gg6397228:
zrób rysunek−> dwa zbiory rozłączne
14 paź 20:29
iza: na rysunku wiem jak zaznaczyć. Ale potrzebuje rozwiązanie na symbolach
14 paź 20:32
misiek:
1. P(A'∩ B)=P(B)−P(A ∩ B)=P(B)
P(A'∪B)=P(A')+P(B)−P(A'∩ B)=P(A')=0,75
14 paź 20:33
iza: dziękuje za pomoc
14 paź 20:42