Prawdopodobieństwo, zbiory
Moli: Znaleźć P(A), gdy:
a) A={a}
b) A={0,1}
a) P(A)={{∅},{A}}
b) P(A)={{∅},{0},{1},{0,1}}
Nie rozumiem dlaczego tam jest zbiór pusty. Mógłby ktoś to rozpisać?
14 paź 20:00
Moli: halo ?
14 paź 21:43
xxl: zbiór pusty jest podzbiorem każdego zbioru
14 paź 21:45
prosta:
P(A) to przecież liczba
14 paź 21:48
PW : ... zbiór potęgowy? Napisz porządnie treść zadania ze znaczeniami użytych symboli.
Po co piszesz hasło "prawdopodobieństwo", gdy zadanie nie ma nic z tym wspólnego?
14 paź 22:01