co z tym ....dalej
gabi: Robilam rownanie i tu stanelam
3x'2−6x=x'2−4x+4
14 paź 19:35
Metis: Uporzadkuj...
14 paź 19:36
gabi: Tak ? 3x'2−6x−x'2+4x=4
14 paź 19:39
14 paź 19:44
sushi_gg6397228:
zapisz aby to miało ręce i nogi + nagłówek z jakiego to działu
14 paź 19:47
gabi: Rownania
14 paź 19:48
gabi: Zle jest to popraw
14 paź 19:48
sushi_gg6397228:
a myślałem, że równania różniczkowe, bo są jakieś "primy"
14 paź 19:49
gabi: Nie to jest do potegi
14 paź 19:50
gabi: Uporzadkujesz to
14 paź 19:52
sushi_gg6397228:
^
−> to jest potega
14 paź 19:54
gabi: Ok zrobisz to do konca bardzo ale to bardzo prosze
14 paź 19:57
sushi_gg6397228:
zapisz porządnie przykład
14 paź 19:59
.......: 3x (×−2)=(×−2)2
14 paź 20:02
gabi: To ten przyklaf
14 paź 20:03
Moli: 3x
2−6x=x
2−4x+4
3x
2−x
2−6x+4x−4=0
2x
2−2x−4=0
∆=(−2)
2−4*2*(−4)
∆=36
√∆=6
14 paź 20:09