Obliczenie prawdopodobieństwa
Adam: W hurtowni zabawek 60% gumek dinozaurów pochodzi z fabryki X, a pozostałe w równych częściach
pochodzą z fabryk Y i Z. Wadliwych jest 2% dinozaurów z fabryki X, 3% z fabryki Y i 1% z
fabryki Z. Oblicz prawdopodobieństwo tego, że losowo wybrany dinozaur nie ma wad.
wynik w odpowiedziach 0,98 mi wychodzi 0,022 co robię źle
60100*2100+25100*3100+25100*1100=11500
14 paź 17:34
52: 0,6*0,98+0,2*0,97+0,2*0,99=0,588+0,194+0,198=0,98
14 paź 17:40
jula:
11 gru 15:15
nki: schemat bernuliego
11 gru 18:18
Min. Edukacji: Bernoulliego
12 gru 08:25