3x | ||
f(x)= | ||
√4x2 +1 |
1 | ||
3* √4x2 + 1 − 3x * | * 8x / 4x2 +1 | |
2√4x2 + 1 |
24x2 | ||
= 3* √4x2 +1 − | / 4x2 +1= | |
2√4x2 +1 |
12x2 | ||
= 3* √4x2 +1− | / 4x2 +1= | |
√4x2 +1 |
3*(√4x2 + 1) *(√4x2 +1) − 12x2 | 1 | |||
= | * | = | ||
√4x2 +1 | 4x2 +1 |
3* (4x2+1) − 12x2 | ||
= | = | |
4x2 +1 |
3x | ||
( | )'= | |
√4x2+1 |
| |||||||||||
= | = | ||||||||||
4x2+1 |
3*(4x2+1)−3x*4x | ||
= | = | |
(4x2+1)*√4x2+1 |
3 | ||
= | ||
(4x2+1)*√4x2+1 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |