Pomocy
Niezdara: Dane jest równanie z parametrem m ∊ R |x−1|=m − |m|
Dla jakich wartości parametru m równanie jest sprzeczne?
Dla jakich wartości parametru m równanie posiada więcej niż jedno rozwiązanie?
Dla jakich wartości parametru m równanie ma dokładnie dwa rozwiązania?
Podpowiedziałby ktoś jak to rozwiązać?
14 paź 16:54
J:
1) Dla: m − ImI < 0
2) Dla: m − ImI > 0
3) Dla: m − ImI > 0
14 paź 16:59
wmboczek: |x−1|=a może mieć 0, 1 lub 2 rozw w zależności od a
m−|m|=0 dla m≥0 lub 2m dla m<0
14 paź 17:00