matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
ania:
|x
3
−x
2
|=x
14 paź 16:05
5-latek:
|x
2
(x−1)|=x |x
2
|*|x−1|=x x
2
*|x−1|=x
14 paź 16:12
J:
Spróbuj tak: Zalozenie: x ≥ 0 .... ⇔ x
3
− x
2
= x lub x
3
− x
2
= − x
14 paź 16:13