matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy, wykaż że
kamilakolo:
Wykaż, że log
x+4
(
1
2
x+2)+log
x+4
(2x+8)=2, x∊(−4,−3)u((−3,+
∞
)
14 paź 14:27
J:
skorzystaj z twierdzenia: log
a
b + log
a
c = log
a
(b*c) i faktu,że log
n
n = 1
14 paź 14:31