−n+2 | ||
an= | ||
3 |
−n+2 | ||
an= | ||
3 |
−n+3 | ||
an+1= | ||
3 |
−n+3 | −n+2 | −n+3−(−n+2) | −n+3+n−2 | 1 | ||||||
an+1 − an = | − | = | = | = | ||||||
3 | 3 | 3 | 3 | 3 |
−1+2 | 1 | |||
a1 = | = | |||
3 | 3 |
−2+2 | ||
a2 = | =0 | |
3 |
−3+2 | 1 | |||
a3 = | =− | |||
3 | 3 |
−(n+1) +2 | −n+1 | |||
Idea dobra .. wykonanie złe .... an+1 = | = | , | ||
3 | 3 |
−n+1 | −n+2 | −n+1−(−n+2) | ||||
an+1 − an = | − | = | = 1 | |||
3 | 3 | 3 |
2n2+1 | ||
an= | ||
2n2 |
1 | ||
an=1+ | ||
n2 |
1 | ||
an=1+ | ||
2n2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |