matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
og
Pan Stanisław :
Określ monotoniczność ciągu a
n
=log(n+1)
14 paź 13:44
J:
n+2
n+2
a
n+1
− a
n
= log(n+2) − log(n+1) = log
> 0 , bo:
> 1
n+1
n+1
14 paź 14:00
Pan Stanisław :
dzięki
14 paź 14:04