matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Nie wiem jak wyznaczyc x
guciek:
Wyznacz funkcje odwrotną f(x)= 2+3ln
2
x x∊(1,
∞
) y=2+3ln
2
x ...
14 paź 09:25
J:
x−2
x−2
x = 2 + 3ln
2
y ⇒ 3ln
2
y = x − 2 ⇒ lny =
√
⇒ y = e
√
i x ≥ 2
3
3
14 paź 09:42