Wykres funkcji
Jola: Witam moglby mi know narysowac oraz wytlumaczyc jak zrobic wykres tej funkcji: f(x)=| 2−x | −2
|
14 paź 07:47
Jola: ktoś *
14 paź 07:47
Jola: Z gory dziekuje I bardzo prosze bo jest to dla mnie bardzo ważne ...
14 paź 07:48
Aga1.:

Można etapami, najpierw y=2−x kolor pomarańczowy
następnie
y=I2−xI kolor niebieski i ostatecznie
y=I2−xI−2 k. różowy
14 paź 08:07
Jola: a to nie powinno byc tak że najpierw: wykres f. podstawowej y=|x| , y=|−x| , y=|−x+2| ,
y=|−x+2| −2
i na koncu y=|−x+2| −2|
14 paź 08:14
Aga1.:

IxI=I−xI
Można i Twoim sposobem
Wykres y=II−x+2I−2I kolor czerwony
14 paź 08:39
Jola: Dziekuje
14 paź 09:24