matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc
lena:
wiedząc że α jest kątem ostrym i tgα=3 oblicz wartość wyrazenia :
8cosα−7sinα
5cosα+2sinα
9 gru 17:50
M:
2 maj 08:29
Podstawy Geometrii:
tgα=3
sinα
=3
cosα
sinα=3cosα
8cosα−7*3cosα
−13cosα
13
=
=−
5cosα+2*3cosα
11cosα
11
2 maj 08:40