matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Złożenie funkcji
zxc:
Złożenie funkcji
2
1
Niech h = g o(małe kółeczko) f , gdzie f(x) = x+3, g(x)=1+
. Obliczyć h(
)
x
3
13 paź 17:14
Aga1.:
2
h(x)=g(f(x))=g(x+3)=1+
x+3
13 paź 17:29
zxc:
Dziękuję
13 paź 18:11