matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie2
agulka252:
Zapisz prostą w postaci kierunkowej i narysuj ją w układzie współrzędnych −2x +4y −6=0
9 gru 17:33
M:
2 maj 08:54
Podstawy Geometrii:
−2x+4y−6=0 4y=2x+6
1
3
y=
x+
2
2
2 maj 11:39