Rozwiąż równanie
N3xT: log
2(t+3) − log
2t=2
Niech ktoś to powoli wytłumaczy

Dziękuję z góry
13 paź 11:52
Tadeusz:
... to może poczytaj coś o logarytmach ... definicję ... podstawowe wzory.
Potem zrób założenia dla t+3 i dla t.
Wykorzystaj wzór na różnicę logarytmów ... a potem z definicji logarytmu przejdziesz na
proste równanko
13 paź 12:22
J:
Założenie: t > 0
| | t+3 | | t+3 | |
.... ⇔ log2 |
| = 2 ⇔ log2 |
| = 2log22 ⇔ |
| | t | | t | |
13 paź 12:24
N3xT: Może tak jaśniej

Proszę o pomoc
13 paź 12:55
J:
a czego nie rozumiesz ?
13 paź 12:59
N3xT: skąd to dzielenie się tam bierze ?
skąd to założenie ?
13 paź 13:01
13 paź 13:12