matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
analiza matematyczna w geometrii analitycznej
marysia:
http://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=29&t=69389
dlaczego w tym zadaniu długosc boku a to 2x, a długosc boku b to f(x)
12 paź 23:05
daras:
bo górne dwa należą do paraboli f(x)
12 paź 23:08
daras:
12 paź 23:08
Qulka:
bo drugi wierzchołek leży na paraboli więc a =2x i b= y=3−x
2
/3
12 paź 23:09