matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
lolek:
Wyznaczyć pochodną: v(t)=
d
d(t)
e
A
t
2
; gdzie A to stała
12 paź 23:04
Janek191:
v '(t) = 2A*e
A t
2
12 paź 23:08
Janek191:
Wróć: v '(t) = 2 A t*e
A t
2
12 paź 23:09