please help
patryk:
2. Consider the equation 3 cos 2x + sin x = 1
(a) Write this equation in the form f (x) = 0 , where f (x) = p sin2
x + q sin x + r , and p , q , r
∈ .
(b) Factorize f (x).
(c) Write down the number of solutions of f (x) = 0, for 0 ≤ x ≤ 2π.
Answers:
Working:
(a) .....................................................
(b) .....................................................
(c) .....................................................
3. (a) Write the expression 3 sin2
x + 4 cos x in the form a cos
2
x + b cos x + c.
(b) Hence or otherwise, solve the equation
3 sin2
x + 4 cos x – 4 = 0, 0° ≤ x ≤ 90°.
Working:
Answers:
(a) ..................................................................
(b) ..................................................................
12 paź 22:30
bezendu:
Describe your calculations.
12 paź 22:32
PW : Sorry, English version in prepare..
12 paź 22:35